sábado, 14 de mayo de 2011

SEUL #04

Clicar per ampliar.

Aquí els homes no tenen barba, 7 milions de camises i 7 milions de sabates de taló. Les parelles joves són cursis. Els millors llocs per menjar són aquells que et reclamen grans dosis de mímica. He vist una parella de gòtics com si fossin un miracle enmig de la gentada. En un cubicle d'on sortien crits, unes deu persones vivien en 4D l'experiència d'una muntanya russa. Passejar-se per un mercat tancat però ple de coses adormides, a la nit, fora del centre d'aquesta ciutat de 14 milions d'habitants, és el que estaria més a prop d'una pregària (una pregària al buit, però pregària)


Aquí los jóvenes no tienen barba, 7 millones de camisas y 7 millones de zapatos de tacón, las parejas jóvenes son cursis. Los mejores lugares para comer son aquellos que te reclaman grandes dosis de mímica. He visto una pareja de góticos como si fueran un milagro en medio del gentío. En un cubículo de donde salían gritos, unas diez personas vivían en 4D la experiencia de una montaña rusa. Pasearse por un mercado cerrado pero lleno de cosas dormitando, en plena noche, fuera del centro de la ciudad de 14 millones de habitantes, es lo que estaría más cerca de una pregaría (una pregaria al vacío, pero una pregaria).

SEUL #03

Algunes de les peces que constitueixen la banda sonora de l'avió (de la discoteca que tenen incorporada), i que ara ja em sé de memòria: The Fall de Pink Floyd, Joao Gilberto + Stanz Gets + the 50 best Elvis Presley's songs + el Surfin Safari dels Beach Boys + les Christmas Songs de Dean Martin. La filmografia una pena, però em vaig veure Black Swan en turc i Origen, de nou.


Algunas de las piezas que constituyen la banda sonora del avión (de la discoteca que tienen incorporada) y que ya me sé de memoria: The Fall de Pink Floyd, Joao Gilberto + Stanz Gets + the 50 best Elvis Presley's songs + el Surfin Safari dels Beach Boys + les Christmas Songs de Dean Martin. La filmografía una pena, pero me vi Black Swan en turco y Origen, de nuevo, en inglés.

SEUL #02


Quan una dona viatja sola i tan lluny sempre acaba acompanyada, de moment: una dona xinesa que s'anava a jubilar a Barcelona que reia de tot menys quan no li portaven el te, un coreà simpàtic que s'havia comprat unes Camper a Barcelona i amb qui ens havíem de sincronitzar a l'hora de dormir a l’avió, un inversor de banca coreà resident a Nova York que vestia com un estudiant de filosofia, guapíssim i atentíssim, malgrat la seva feina, un negre de 120 quilos de Georgia que portava un anell a cada dit i un bastó de fusta que valia molts diners. O ho semblava, per la manera que tenia de callar i la manera de mirar les coses del seu voltant.


Cuando una chica viaja sola y tan lejos siempre termina acompañada, de momento: una mujer china que se iba a jubilar a Barcelona y que reía de todo menos cuando no le llevaban el te, un coreano simpático que se había comprado unas Camper en Barcelona y con quien nos teníamos que sincronizar a la hora de dormir en el avión, un inversor de banca coreano residente a Nueva York que vestía como un estudiante de filosofía, guapísimo y atentísimo, a pesar de su trabajo, un negro de 120 quilos de Georgia que llevaba un anillo en cada dedo y un bastón de madera que valía mucho dinero. O lo parecía, por como callaba y la manera de mirar las cosas de su entorno.

* * *

Com vaticinaven els Arcade Fire amb el seu disc Neon Bible, a Corea déu és pop i va vestit de neó. Voido Full Gospel Church. Davant de l'hotel. Parlant de pop, l'autobús que m'ha portat fins a l'hotel tenia una pantalla (tot cul té pantalla aquí) i mostrava un programa de cuina on s'ensenyava la manera de netejar un pop.


Como vaticinaban los Arcade Fire con su disco Neon Bible, en Corea dios es pop y va vestido de neón. Voido Full Gospel Church. Delante del hotel. Hablando de “pop”, el autobús que me ha llevado hasta el hotel tenía una pantalla (todo culo tiene pantalla aquí) y mostraba un programa de cocina donde se enseñaba la forma de limpiar un pulpo.

SEUL #01Seul és una ciutat molt estranya: fashion victims, capitalisme caníbal, modals impecables, ni déu parla anglès, déu és catòlic i va vestit de neó, demografia rejovenida, multi-pantalles. No hi ha wifi a l'habitació, però l'hotel té un bon bar on pel que es veu encara es pot fumar, un bar saló a l’antígua. Aquí només fumen els homes. Un hotel de luxe que fa pudor a pixats. El postcapitalisme va d'això. Demà comença el congrés.

Seul es una ciudad muy extraña: fashion victims, capitalismo caníbal, modales impecables, ni dios habla inglés, dios es católico y va vestido de neón, demografía rejuvenecida, multipantallas. No hay wifi en la habitación, pero el hotel tiene un bar donde aún se puede fumar, un bar-salón a la antigua. Aquí solo fuman los hombres. Un hotel de lujo que huele a meados. El postcapitalismo va de eso. Mañana empieza el congreso.