sábado, 15 de septiembre de 2012

CONVOCATÒRIA DE PILOTS MINIPUT 2012




El MINIPUT és una mostra de “televisió de qualitat” que porta 17 anys fent-se a Barcelona. Des de fa uns anys es celebra al CCCB en una jornada maratoniana de 10 a 22h. Enguany la data serà l’1 de desembre. En ella es podrà veure una selecció del millor de l’INPUT (una mostra de televisió de qualitat que porta més de trenta anys fent-se cada any a una ciutat del món diferent), els programes més destacats de l’entorn local i una sessió dedicada als “pilots” més rellevants. Aquesta secció la vam iniciar l’any passat degut als canvis que s’estan produint en els mitjans televisius públics, que no sempre poden donar visibilitat a les propostes més joves, arriscades i creatives. El MINIPUT està organitzat per diferents universitats (UPF, UAB, URV, URL, UdG, UdL), escoles d’audiovisuals (ESCAC) i televisions (TVC, TVE i XTVL) i serveix com a plataforma de visionat, debat i intercanvi d’experiències entre els professionals de la televisió en concret, i de l’audiovisual en general, els estudiants, investigadors i totes les persones interesades en les produccions audiovisuals de qualitat. 

Podeu enviar els vostres pilots a la següent adreça fins l’1 de novembre:
A/a Montse Palau (Secretaria dels estudis de Comunicació Audiovisual)
Universitat Pompeu Fabra
C/ Roc Boronat, 138
08018 Barcelona (Espanya)
Per a més informació podeu contactar amb la coordinadora del MINIPUT:Ingrid.guardiola@gmail.com

Gràcies per la vostra aportació!
http://miniput.blogspot.com.es/ 

Taula rodona sobre «La ficció en les graelles televisives: l’augment de la producció televisiva, la innovació i la internacionalització»


Es comptarà amb la participació d’Isaki Lacuesta, director
de cinema; Domingo Corral, director de Turner Broadcast; Rafa Portela, director de Paramount Channel; Jordi Bosch,
president d’Endemol i de Productors Associats de Televisió d’Espanya i Ramon Muntaner, director de la SGAE a la Zona Catalunya-Balears

Aquest acte és la presentació a Barcelona del Màster de Ficció Televisiva i Nous Formats de la Universitat de Girona, amb el qual col·laboren la SGAE i la Fundació Autor

Dia: Dimecres, 19 de setembre de 2012 Hora: 18.00 hores Lloc: Sala Mompou de la seu de la SGAE a Catalunya Passeig de Colom, 6 – 08002 Barcelona
Per a confirmacions d’assistència:
Blanca Cercas. blanca.cercas@udg.edu - Tel. 972 21 02 99


Des de fa uns anys la televisió s’ha convertit en un espai natural per a les narracions audiovisuals més apassionants i riques, que conjuguen rigor formal i popularitat. Concretament les sèries de televisió són la punta de llança d'aquestes noves formes narratives: sèries nord-americanes com The Wire, The Sopranos i Mad Men són referents ineludibles de la cultura contemporània; a l’Estat espanyol, Águila Roja compagina l'èxit televisiu amb els cinemes, mentre que a Europa les sèries Carlos d'Olivier Assayas i Mysteries of Lisbon de Raúl Ruiz s'estrenaven en els festivals de Cannes i Sant Sebastià i demostraven que el cinema i la televisió poden millorar-se mútuament. A Espanya, tot aquest moviment pren forma en projectes televisius tan ambiciosos com Crematorio, dirigit per Sánchez Cabezudo, i en sèries que aconsegueixen tot tipus de gèneres i tenen gran repercussió internacional, com ara Gran Hotel, Isabel, Hispania i Los Protegidos, entre moltes altres.
Tot això ha succeït mentre augmentava —encara que amb més lentitud de la desitjable— la producció per internet. Paral·lelament, les graelles de diverses cadenes de televisió, especialment les de pagament i algunes autonòmiques, s'han obert a formats de tall més heterogeni, amb indagacions formals que aconsegueixen tots els gèneres, des de les comèdies de Muchachada Nui a d’altres de caire experimental.

Tots aquests treballs han esdevingut, sens dubte, uns referents que permeten veure que encara hi ha molt per fer i explorar en la televisió comercial. Així, per exemple, l’àmbit de la producció de programes en 3D i la interactivitat continuen sent terrenys gairebé desconeguts. Encara hi ha, doncs, grans possibilitats estètiques i narratives pendents de ser desenvolupades en televisió.

Aquesta taula rodona, que porta per títol «La ficció en les graelles televisives: l’augment de la producció televisiva, la innovació i la internacionalització» es parlarà de tot això amb la participació de professionals del sector audiovisual com ara Isaki Lacuesta, director de cinema, recent Premi Nacional de Cultura de Cinema per la Generalitat de Catalunya i Concha de Oro 2012 en el Festival de Sant Sebastià per la seva pel·lícula Los pasos dobles; Domingo Corral, director de Turner Broadcast; Rafa Portela, director de Paramount Channel; Jordi Bosch, president d’Endemol i de Productors Associats de Televisió d’Espanya, i Ramon Muntaner, director de la SGAE a la Zona Catalunya-Balears.


Màster en Ficció Televisiva i Nous Formats (3D) de la Universitat de    Girona (UdG)
Dirigit pel cineasta Isaki Lacuesta, el Màster en Ficció Televisiva i Nous Formats (3D) vol ser un punt de trobada entre el món professional i l'acadèmic, facilitant a les companyies de producció l'accés als nous talents i als alumnes del màster una sortida professional. L'objectiu és convertir aquest màster en un laboratori d'idees, on els estudiants puguin desenvolupar-les, compartir-les i treballar-les al costat de productors i programadors, i sobretot, començar a experimentar amb la producció de peces que puguin emetre's o servir com teaser de futurs projectes més ambiciosos.

El Màster és fruit dels acords de col·laboració entre la Universitat de Girona, tant de la Fundació, com del Grau en Comunicació Cultural; l’Ajuntament de Girona; la cadena TCM (TURNER Broadcast); PATE (Productors Associats de Televisió d’Espanya), associació que engloba les productores televisives més importants de l’Estat com Endemol-Gestmusic, Globomedia, Boomerang, Bamboo, Diagonal, etc; el Laboratori BLOOM de Tecnologia avançada i 3D; l’escola ERAM, el Parc Tecnològic de la Universitat i la Fundació Autor de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).

Alguns dels docents del Màster seran figures internacionals com Olivier Assayas, director de Carlos, secció oficial a Cannes, nominada als Emmy i Globus d'Or; professionals del sector televisiu i cinematogràfic com Jordi Bosch, president del grup Endemol; Mariano Barroso, Premi Goya al millor director; Domingo Corral, director de TCM (Turner Broadcast); David Trueba, Premi Nacional de Literatura, escriptor, guionista i director, i creador de ¿Qué fue de de Jorge Sanz?; Nacho Vigalondo, guionista i director d’Extraterrestre, Los cronocrímenes, nominat als Óscar per 7:35 de la mañana; Jorge Sánchez Cabezudo, director de Crematorio; Rafa Portela, director de Paramount Channel, així com d’altres destacats professionals del món audiovisual com Domingo Corral, Joaquim Oristrell, Borja Cobeaga, Juan Zavala, Vengamonjas, Susana Herreras, Oriol Maymó, Javi Morales, Susana Jiménez o professors amb llarga trajectòria acadèmica com Andrés Hispano, Àngel Quintana, Jordi Carrión, Jordi Costa, Marcos Ordóñez, Joan Pons, Fran Benavente, Carlos Losilla, Imma Merino, Carles Guerra i Íngrid Guardiola



Per a més informació sobre el programa: