miércoles, 19 de marzo de 2014

MÉS ENTREVISTES ONLINE A www.pioneresdelcinema.cat

ACTRIUS/ EL PRIMER PLA
Tercera de les tres càpsules que penjarem dedicades a ACTRIUS a partir d'entrevistes a Imma Merino i Andrés Hispano. En aquest vídeo es parla del fetitxisme del primer pla i del seu esgotament i de la relació dels cineastes amb les seves actrius.


ACTRIUS: El Primer Pla from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.

MUNTADORES/ LA DONA A LA SALA DE MUNTATGE
Càpsula que parla sobre els orígens de la dona a la sala de muntatge, sobre les pioneres russes i sobre els tàndems creatius, des de matrimonis com Danièle Huillet i Jean-Marie Straub, fins a "parelles" professionals del Nou Hollywood com Sally Menke i Quentin Tarantino o Martin Scorsese i Thelma Schoonmaker. A partir d'entrevistes a Àngel Quintana, Maria Ruido, Núria Esquerra i Lupe Pérez.



Muntadores: La dona a la sala de muntatge from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.

MUNTADORES/ NOU HOLLYWOOD VS. CINEMA EUROPEU + EL MUNTATGE DIALÈCTIC
Càpsula on s'explica la diferència entre el muntatge de Hollywood i el muntatge Europeu a partir d'exemples recents. També es parla sobre el passat i present del muntatge dialèctic. A partir d'entrevistes a Maria Ruido i Àngel Quintana.



MUNTADORES: Cinema Europeu vs Hollywood i el Muntatge Dialèctic from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.

CINEASTES/ ENTREVISTA A MAR COLL: 
La Mar ens explica el procés d'escriptura de les seves pel·lícules: de la idea inicial al guió. Ens parla del treball amb els actors i de la posada en escena, així com de les dificultats actuals per continuar produïnt films com els seus.

CINEASTES: Entrevista a Mar Coll from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.

GUIONISTES/ ENTREVISTA A EULÀLIA IGLESIAS: 
L'Eulàlia ens parla de les guionistes estatunidenques durant el període mut i dels possibles motius pels quals va minvar el nombre de dones professionals a Hollywood amb la consolidació del sistema d'estudis. Ens apropa a les figures d'escriptores i dramaturgues d'èxit, com Dorothy Parker, que van treballar a la meca del cinema, i del seu llegat en l'obra de guionistes i realitzadores contemporànies. Explora altres cinematografies, com l'alemanya a través de la guionista Thea Von Harbou o l'italiana a partir de l'anàlisi de la trajectòria de Suso Cechi d'Amico. Finalment, introdueix el cas excepcional d'Ida Lupino, l'actriu de la Warner que es va cansar dels arquetips femenins de Hollywood i va crear, juntament amb el seu marit, la seva pròpia companyia cinematogràfica.

GUIONISTES: entrevista a EULÀLIA IGLESIAS from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.

CINEASTES/ ENTREVISTA A NATALIA PIÑUEL: 
La Natalia ens parla de les cineastes espanyoles: des de la pionera Rosario Pi fins a Cecilia Bartolomé.
CINEASTES: Entrevista a Natalia Piñuel from PIONERES DEL CINEMA on Vimeo.