viernes, 25 de enero de 2013

HOME PHOTOS · TEMPUS FUGIT

Foto familiar de la meva tia. Les meves germanes, el meu cosí, i jo, al mig, badant. 
Una diagonal contínua, com la del temps que ens ha separat d'aquell moment, ja amb les ungles netes i la roba combinada i menys perfectes encara. Érem uns altres. Com deia Ferrater:

ÍDOLS (Gabriel Ferrater)
    Aleshores, quan jèiem
    abraçats davant la finestra
    oberta al pendís d'oliveres (dues
    llavors nues dins d'un fruit que l'estiu
    ha badat violent, i que s'omple
    d'aire) no teníem records. Érem
    el record que tenim ara. Érem
    aquesta imatge. Els ídols de nosaltres,
    per la submisa fe de després.


lunes, 21 de enero de 2013

CÉZANNE POP O L'ART DE L'ERROR DIGITAL

Cézanne, Bay From l'Estaque
error de la TDT, Canal 72, videoclip impossible de desxifrar

TWITTER: LA NATURALESA DEL MITJÀ TAMBÉ CONDICIONA EL SEU ÚS


(Arrel d'una batalla campal sobre un article d'autoria col·lectiva que ha portat polèmica)

Quina mania això de discutir-se seriosament i aferrissadament per twitter! És com donar-se cops de cap en una peixera, i qui diu peixera, diu 140 caràcters, com en aquell programa: el micro desapareix al cap de 140 caràcters i la veu emmudeix amb el subratllat vermell. El twitter és de naturalesa volàtil, que ningú s'hi fassi mal. Més enllà de títulars, o del fèrtil bosc de vincles hipervinclats que t'agenden i et saccegen i t'informen a parts iguals, tot és fressa o joc, divertimento que deixarà en més bon lloc als més ràpids de llengua i encara millor als desllenguats. Després hi han els tête à têtes, com a les presons, potser llavors, la cosa pot començar a posar-se interessant, malgrat els barrots virtuals. Els trending topics, en la majoria dels casos, són per llençar a les escombreries o per llençar-se un mateix de la forma més trendy a la brossa concorreguda del tòpic, com qui es tira pedres al fetge per sentir-se maldestrement viu. Des de que tinc twitter encara faig més faltes d'ortografia, com a 3er d'E.G.B. quan em feien escriure 300 vegades "va va amb v baixa", una injustícia poètica, quan pots dir "va va amb v vaixa", i et quedes tan panxo.

A favor de l'eina: agenda, enllaços curiosos, informació i formació, comunitat, els hashtag com a paraula clau que et permet accedir a la informació d'un assumpte concret.
En contra de l'eina: hipervisibilitat de la informació, empitjorament de l'ortografia, la sintaxi i la riquesa semàntica, cacofonia discursiva, valor quantitatiu de la informació encarnat en el "trending topic"

Sí, jo també tinc twitter.