lunes, 10 de noviembre de 2014

MINIPUT 2014 (20a Mostra de TV de Qualitat)



Espot MINIPUT 2014 (20a Mostra de TV de Qualitat) / dissabte 29 NOV. de 10.00 a 22.00 H from MINIPUT on Vimeo.


Ja tenim aquí la 20a edició del MINIPUT, l’única mostra sobre televisió de qualitat de l’estat espanyol. El MINIPUT fa 20 anys que celebra la seva cita anual amb la televisió de qualitat, el programa SOY CÁMARA fa 5 anys que està en antena, ja fa 30 anys que es va començar a emetre La Bola de Cristal i el GAC, juntament amb el MAC, fan la seva segona edició dels premis Transmèdia. Aquestes són algunes de les xifres que inclou l’edició d’enguany. El 29 i 30 de novembre el CCCB serà l’escenari d’un cap de setmana complet dedicat a la televisió de qualitat i als nous formats televisius.

El 29 de novembre de 10:00h a 22:00h el Teatre del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) serà, de nou, l’únic espai del nostre país on es presenten programes de televisió de servei públic i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de la televisió pública de qualitat d’arreu del món. El MINIPUT posa a l’abast de tots els professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en la televisió un model de televisió de qualitat viu, i ho fa mostrant, d’una banda, programes arriscats, innovadors i de servei públic de les televisions d’arreu del món amb una selecció del millor que s’ha pogut veure en l’última edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference); i oferint, d’altra banda, un tast dels programes més destacats de les cadenes locals i autonòmiques, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen Internet com a mitjà de difusió.

El MINIPUT està organitzat conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Lleida, el Tecnocampus Mataró i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Compta, també, amb el suport de la Universitat de Girona i la Universitat Rovira i Virgili.


La inscripció gratuïta es pot fer a través de la pàgina web: http://www.miniput.cat/Inscripcions

Dissabte 29: QUÈ ES PODRÀ VEURE EN EL MINIPUT? 
Horari: de 10.00 a 22.00 h
Lloc: Teatre del CCCB

En l’edició del MINIPUT d’enguany es podran veure programes que reflexionen sobre els usos que fem de les noves tecnologies per demostrar que no hi ha bones o males tecnologies en sí mateixes, sinó que tot depèn de l’ús que en fem. Real Humans és una ficció que planteja un futur immediat on els humans conviuen amb els robots, fins que comencen a aflorar diferències legals. Web Junkie posa el focus d’atenció en un centre de desintoxicació per a adolescents xinesos que viuen només per dedicar-se als videojocs en línia (online). Mission Investigate: Surfing the Web of Hate s’endinsa en la figura dels haters de blocs i xarxes socials, un problema de violència quotidiana a l’ordre del dia.
D’altres programes ens ensenyen a enfrontar-nos a la història des d’un punt de vista didàctic i emotiu, com per exemple la sèrie documental At War sobre la primera Guerra Mundial o a History with a WOW on s’intenta explicar la història japonesa als nens. En clau didàctica també es presenta Doorway to Adulthood, una altra manera d’explicar el sexe als adolescents d’una societat plena de tabús com és la japonesa.
També trobem nous formats, com Married at First Sight, un docureality que investiga l’amor conjugal a partir de casar i fer el seguiment de complets desconeguts acompanyats d’experts i familiars. Blachman és el programa més controvertit de l’edició, un format senzill, però xocant, en el qual cada dia una dona es presenta nua al plató i serveix de llenç i de detonant perquè el presentador, Blachman, estableixi una conversa amb un convidat, principalment sobre la dona, però amb l’objectiu de posar en escena els tòpics, les convencions i estereotips de la nostra societat.
Finalment es podran veure dues ficcions que utilitzen noves narratives per a desenvolupar-se: la multipremiada Murder, el pilot d’un thriller que s’articula a partir de la confessió a càmara i Emilie, un projecte transmèdia per a públic juvenil.


Sessió especial del MINIPUT: el FAKE TELEVISIU

Apart de poder veure una selecció del millor que va poder veure en l’anterior edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference,www.input-tv.org) amb la presència d’alguns dels seus protagonistes, tindrà lloc una sessió especial dedicada al FAKE TELEVISIU amb la presència deJordi Évole (Salvados, “23-F”), Miguel Ángel Martín i Manuel Delgado (El Camaleó) com a convidats.

Diumenge 30: EL SALT A LA XARXA
Horari: de 18.30 h a 20.30 h
Lloc: Teatre del CCCB

SOY CÁMARA. El programa del CCCB celebra el seu recorregut de cinc anys en antena amb un debat il·lustrat sobre la relació televisió-internet, entesa no només a través de la seva mútua referencialitat, sino com una excusa per parlar de la “televisió” futura a partir de l’impacte de internet, dels nous usos, gèneres i processos a través dels quals creem i compartim a la xarxa.

Presenten: Andrés Hispano i Félix Pérez Hita
Convidats: Lolo Rico (La Bola de Cristal), Andreu Meixide (BccN Film Festival)



Diumenge 30: LLIUREMENT DELS PREMIS DEL II CONCURS TRANSMÈDIA DEL GAC-MAC
Horari: de 20.30 a 21.30 h
Lloc: Teatre del CCCB

Guionistes Associats de Catalunya (GAC), conjuntament amb el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) presentaran els finalistes i el guanyador del II Concurs de guió transmèdia GAC-MAC. Aquest certamen esta dotat amb 2.000 € pel guanyador, així com un pack de formació per part del Màster de Disseny i Producció Audiovisual de la UAB pels finalistes i el desenvolupament del dossier de producció a càrrec del MiLab Blanquerna de la URL.
Prèviament a conèixer els finalistes i el guanyador es farà una taula rodona per parlar sobre el context actual del transmèdia, les possibles vies de finançament i experiències de projectes anteriors. Com a participants del col·loqui hi haurà la presidenta del GAC, Gemma Rodríguez, el coordinador del Concurs de guió transmèdia, Daniel Resnich, el coordinador del MAC, Lau Delgado i la finalista de l'edició anterior, Joanna Pardos.

Els projectes preseleccionats que opten a ser finalistes són: BARCELONA ROMAN STEAMPUNK, de Jaume Valor Montero i Laura Llimós Aicart;  TERRA DE LLEGENDES, d’Eugeni Guillem Darné; HISTORIAS SIN CONTAR, de Jordi Farga Ruiz; BOLIS, d’Enric Esteban i Alert; MIRONINS, d’Anna Carretero Gallardo, Marcela Hattemer Trossero, Mikel Mas Bilbao i Anna Purroy Hernández; FASHION.CAT, de Noemí Sales i Àlia Kirschner;QUIEN COJONES…?, de Guido Cortell;  L’EFECTE STREISAND, de Pep Jové Company; HEY WHALE!, d’Adrià Velardos Palomar; NAVIGAM, de Josep Sarquella Juncà; INMERSION, de Montecarlo i UNA EPIDÈMIA D’HOMOFÒBIA; de Marc Serena Casaldàliga.