miércoles, 25 de noviembre de 2009

12 diciembre_50 AÑOS DE MOTOWN RECORDS

Clica el cartel para ver la programación!

Dia: dissabte 12 de desembre del 2009
Lloc: Cinema Truffaut (Portal Nou, 7) i Els Jardins de la Mercè (Pujada de la Mercè, 10)
Hora: 20.00h-22.30h/ 24.00-3.00h
Organitza: Cinema Truffaut-Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, Ajuntament de Girona
Patrocina: Els Jardins de la Mercè, La Cocollona, El Cercle
Entrada: 3€ (per la pel·lícula), GRATUÏT per la sessió de DJ’s
Recomanem sopar als Jardins de la Mercè, on tindrà lloc la 2ª part de l’acte

Fa cinquanta anys de la creació del segell discogràfic nordamericà especialitzat en música negra Motown Records, el segell que va donar a conèixer grups com els Jackson Five o The Suppremes i artistes com Stevie Wonder o Marvin Gaye, entre molts d’altres. El Cinema Truffaut, des del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, vol celebrar-ho amb una completa sessió on podrem veure la pel·lícula Talk to me (2007), sobre l’exconvicte i locutor de ràdio “Petey” Greene Jr, ens endinsarem en el tema en una xerrada amb Juan Pérez Aznar, i gaudirem de la música de l’època amb els DJ’s Dulce Jones i el Doctor Joan.

TALK TO ME, 2007, 118’, USA, Kasi Lemmons

A mitjans dels anys seixanta, a Washington D. C., la vibrant música soul i una situació social explosiva, es van combinar creant un efecte únic i poderós. Va ser el lloc i el moment de “Petey” Greene Jr., reformat exconvicte reconvertit en un inigualable locutor de ràdio que, amb l’ajuda de la seva irresistible nòvia Vernell Watson, commocionarà a tota una nació. Gràcies a Dewey Hughes, director de programes de la WOL-AM, Petey podrà superar els seus problemes inicials a la cadena i convertir-se ràpidament en una icona de la ràdio, superant en popularitat als seus companys disc-jockeys Nighthawk i Zuñí Jim. Però els àcids comentaris socials de Petey aviat posaràn en conflictes legals al propietari de la emissora, E. G. Sonderling, ja que a través de les locucions de Petey, del seu humor i vitalitat, els oients podien percebre la força d’un home que els parlava sobre els conflictes racials com pocs ho van arribar a fer. Aquesta és la trama de Talk to me, pel·lícula dirigida per Kasi Lemmons y protagonitzada eor Don Cheadle, Chiwetel Ejiofor, Taraji P. Henson, Cedric The Entertainer, Martin Sheen i Mike Epps.

DOCTOR JOAN

Sota el pseudònim de Doctor Joan, també conegut com a DJ Blues Connection, s’amaga en Juan Pérez Aznar, melòman empedreït especialitzat en música negra (blues, classic r&b, soul, funk, jazz...) que punxa puntualment a clubs o festes privades i anualment al Festival Internacional Blues a Roses (2004-2008)´al Barbecue & Blues del Festival de Blues de Cerdanyola (2005-2008) o al Black Music Festival (2008-2009).
A banda de la seva activitat com a disc-jockey o baterista de blues/r&b i soul, Juan Pérez Aznar ha traduït La Gran Enciclopedia del Blues publicada per Robin Book/Ma Non Troppo; ha participat i dirigit cicles de conferències i audicions comentades; ha estat director i locutor del programa de radio Blues Connection durant més de cinc anys; col·laborador de diferents festivals internacionals; coordinador de la revista de la Societat del Blues de Barcelona; col·laborador de diverses publicacions musicals.

DULCE JONES

Desprès d’un llarg període a la ràdio, aquest amant i col·leccionista de R&B, Soul i Early Funk, des de fa més de 15 anys, comença a punxar esporàdicament al "Barbara Ann" de Barcelona i des aleshores manté una activitat creixent punxant a llocs diversos, alguns de gran reconeixement, com ara el “Boiler” de Barcelona, “SMART” i “Cool Club” de Madrid, el "1st Mod Weekend" de Brussel·les (Bèlgica), el "UpBeat! Club" de South On Sea (UK), “Beat Goes On”, Milan, Sevilla, Perpignan... Actualment co-dirigeix el "Same Old Beat club", l’únic esdeveniment d’aquestes característiques a terres gironines, que te lloc a la discoteca Blau de Girona amb caràcter aproximadament mensual.

+ info www.cinematruffaut.com

No hay comentarios: