miércoles, 2 de junio de 2010

EL APOCALIPSIS DEFRAUDA: AGAIN!


El que era d'esperar: s'ha mort el Canal Cultural.es i s'ha fusionat amb La 2 emetent tres o quatre de la totalitat dels programes que tenia ja pre-produïts en petites franges horàries. AQUÍ L'ESQUELA-NOTÍCIA.

I la cultura? Qui la necessita quan Israel cada cop que es cobra una nova víctima fa pujar els índex d'audiència de la televisió? El que us deia: l'Apocalipsis es dóna a diari a compta gotes i en Prime Time.

El problema no és que "La 2 es vulgui convertir en una cadena de referència per a la creativitat i el talent" (ja era hora! tot i que n'ha donat prova amb alguns programes), sinó tots els programes que ja han estat produïts per omplir una graella sencera d'un canal sencer de televisió i que estan a la recàmera, pagats de dalt a baix, esperant veure la llum. Qui els hi dirà als autors (molt sovint productores externes) que ha estat molt bonic però que s'ha acabat i que allò no ho veurà ningú? Qui els hi dirà a l'audiència que els diners ja s'han gastat però no podran accedir al producte? Qui els hi dirà als responsables dels programes de La 2 que seran rellevats per aquests quatre o cinc supervivents del Cultural.es que ja no cal que facin res? El problema no és del Cultural.es, que precisament va fer una aposta de risc amb unes propostes fantàstiques, sinó la gestió de RTVE i certes decisions polítiques que han acabat posant TVE contra les cordes.

Està clar que vivim una crisi econòmica i que afecta a tots els sectors, però certes decisions no han ajudat i poc a poc n'anirem patint les conseqüències.

Recordem un bon article on s'explicava tot el procés.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

http://www.gonzalomartin.tv/2010/06/cierre-canal-cultura-rtve.html

Ingrid Guardiola dijo...

merci!

Anónimo dijo...

http://periodistas21.blogspot.com/2010/06/el-telestado-sufre.html