martes, 5 de octubre de 2010

EL DÍA QUE EMPECÉ A AMAR A NIKOLA TESLA

Nikola Tesla, que va néixer el mateix dia que Proust, i que va haver de competir amb Edison obrint una bretxa encara no resolta: la dels que somien (il·luminats incansables que dediquen tota la seva vida a millorar la fràtria humana en projectes tant quimèrics com hiper-reals) vs. la dels negociants (els que tenen una ...sola idea -tot sovint copiada- i l'exploten fins a la sacietat). Als primers (aquests "hombres subterráneos" que diria la Zambrano) correspondria Tesla, als segons Thomas A. Edison (i tants d'altres!). Al final de la seva vida "propuso iluminar parte del desierto del Sahara para que los marcianos comprobasen que la Tierra estaba habitada y contenía seres inteligentes. En sus últimos años vivió solo, huraño y desconfiado".

Els seus invents: "Transferencia inalámbrica de energía eléctrica. Corriente alterna, corriente de impulso y corriente oscilante. Armas de energía directa. Radio. Bombilla sin filamento. Dispositivos de electroterapia. Sistemas de propulsió...n por medios electromagnéticos (sin necesidad de partes móviles). Bobina de Tesla. Principios teóricos del radar. Lámpara fluorescente. Submarino eléctrico. Oscilador vibracional mecánico. Teslascopio. Control remoto. Ondas Tesla. Rayos T. Envío de electricidad con un solo cable. Estudios sobre Rayos X. Radiogoniómetria eléctrica.Teleodinamica eléctrica."

A alimentar el somni! Com deia Andreu Vidal "en somnis els ossos em floreixen" i si es treballa dur, també floreixen els de la humanitat sencera.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Íngrid, què feu?

l'altre dia pensava en un telecadira sistemàtic per tot l'eixample, a peu de terra i d'ús espontani: per parelletes i tots retratats: a on n'hi caben dos n'hi caben tres, etz!

petons prinsesa!

oriol

hiperboreana Ingrid dijo...

Oriolet!
estic a Girona, ahir vam anar a teatre a veure l'última de l'Albert Serra, la Marta també hi era. Diumenge ja vinc a Girona, aviam si ens veiem ni que sigui una estona, a en Dani P. li vaig dir, a veure si ajuntem esforços. Per cert: has pujat la resta de fotos del SURPAS? em pica la curiositat i vull oblidar-me'n ja! et vaig donar les claus del flickr eh! com esteu tots? a veure si us veig. A la Vanessa i en Matias també fa molt que no els veig. A la Claire me la trobo al supermercat. un petonàs maco!