lunes, 15 de octubre de 2012

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA OBERTA PER ASSISTIR AL MINIPUT 2012


JA PODEU INSCRIURE-US AL MINIPUT (18a Mostra de TV de Qualitat) A TRAVÉS DE LA PÀGINA WEB! www.miniput.cat
LES INSCRIPCIONS SÓN GRATUÏTES
L'ACTE TINDRÀ LLOC EL DISSABTE 1 DE DESEMBRE DE 10:00 A 22:00H A L'AUDITORI DEL CCCB

PROGRAMACIÓ DE LA SESSIÓ LOCAL DEL MINIPUT


Ja tenim tancada la programació de la sessió de peces locals del MINIPUT. Aquí podreu trobar més info: http://miniput.cat/Edicio-2012


Les “perles locals” d’enguany ens ensenyaran com convertir la televisió en un espai d’exposició d’art (Televisió Espai Expositiu), en un mitjà per a la reflexió audio-visual sobre fenòmens com el mal d’arxiu, el col·leccionisme, la violència dels mitjans de comunicació o els límits de la ciència i l’art (Soy Cámara), en un lloc on a través de les arts escèniques i musicals s’aborden processos de inserció social (Actua) i un espai-trampolí en el qual una sèrie de televisió acaba convertint-se en un curtmetratge (Human Core):

Televisió Espai Expositiu (XTVL, 2012, Premi Laus, 4’)
TVEE és un projecte de Miniature que intenta contaminar el mitjà televisiu de contingut artístic contemporani. És una reflexió compartida amb altres artistes sobre la importància i les possibilitats que té la televisió com a suport -un aparell domèstic que permet arribar a tanta gent per comunicar les idees que allí s'exposen-. És essencialment, introduir i subratllar la noció d'espai expositiu a l'hora de referir-se a la tv, reivindicar-la com a suport artístic i poder, en conseqüència, omplir-ho de contingut. Experimentar amb el mitjà televisiu, veure-ho com un simple contenidor, un llenç cúbic, una caixa d'intervenció, un (possible) suport artístic. Aquest projecte està realitzat conjuntament amb Hangar.org i ha guanyat el premi Laus d’Or 2012 que atorga el FAD.

Soy Cámara (TVE-CCCB, 2012, capítol inèdit, fragment, 15’)
Programa audiovisual produït pel CCCB i TVE que, seguint la voluntat de poder ampliar la seva programació més enllà del centre, utilitza internet com un canal més per poder oferir i compartir la seva programació. El CCCB s’ha consolidat com un dels espais consagrats a l’art i al pensament contemporani més importants d’Espanya. Aquest programa dóna a conèixer l’art contemporani i totes les seves implicacions estètiques, socials i morals. Amb Soy Cámara es vol transmetre el funcionament, les activitats i les obres del centre (contagiant-se d’altres obres i autors), plantejant la cultura com un espai de gaudi, denúncia i reflexió. En el MINIPUT es podrà veure un capítol inèdit.

Human Core (XTVL, 2012, 11’, curtmetratge)
La humanitat ha perdut el contacte amb el passat biològic i emocional. Ha substituït el medi natural per un  de mecanitzat. Human Core és un programa de divulgació científica, un experiment televisat on cinc pacients són desconnectats i aïllats per estudiar la psique humana fora de l’abast tecnològic. Aquesta sèrie de ciència-ficció de la XTVL va derivar en un curtmetratge que s’ha pogut veure en l’edició d’enguany del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i que es podrà veure al MINIPUT.

Actua (TV3, 2013, inèdit, es passarà un fragment de 15’)
TV3 presentarà un nou programa que porta el títol Actua, que serveix com una declaració de principis dels seus continguts. La línea argumental de la sèrie documental és com utilitzar les arts escènifques com eines de dinamització social, com a integració social o com a teràpia. Els responsables són una productora jove (Fuky Monkey), Actua és la seva primera producció per a una cadena. En el MINIPUT es podrà veure un capítol inèdit.