martes, 4 de noviembre de 2014

POLÍTIQUES MUSICALS · 5a i última sessió del cicle musical #BCNmp7 al CCCB (dij. 13 de nov. de 21 a 23.30h)

Data: 
30 d’octubre, tertúlia radiofònica sobre la relació entre música i política. Es pot escoltar AQUÍ.
13 de novembre actuacions musicals de FILASTINE i DICK EL DEMASIADO.
Horari: 21h-24h

Amb la participació de: Filastine, Abdelhak RahalDick el demasiado (actuacions musicals)
Programadors: Indigestió, Fundación Robo, Internet 2
Coordinació: Ingrid Guardiola
 A continuació trobareu el text del tríptic que van escriure els programadors:
En el context actual, el debat al voltant de la dimensió política de la música ha pres més protagonisme que mai. On resideix aquesta dimensió política? Pot ser a les lletres de les cançons? en la resposta del públic? En les gestions derivades de l’activitat musical? o pot ser en les relacions que promou la pròpia experiència musical? Del cantautor conscienciador als 'rumberos' de carrer, passant per les primeres raves a Anglaterra o les explosions comunitàries dels sonideros mexicans, la pulsió política en el context musical es pot articular i abordar des de diverses perspectives.

En aquesta cinquena i última sessió de l'any del #BCNmp7 ens aproximarem a aquestes qüestions de forma oberta i diversa, amb més esperit de compartir inquietuds, remenar i fer present el tema, que de proposar cap resposta o direcció molt determinades. Ho farem, d’una banda, amb un programa de ràdio i, en segon lloc, amb una sessió de concerts en viu. El debat radiofònic serà emès en directe i en obert de forma gratuïta per tot el públic el 30 de novembre i es podrà escoltar, posteriorment, via podcast. En el programa s’exploraran les possibles interpretacions del matrimoni política-música i  hi participaran els programadors, els músics protagonistes dels concerts i amb la presència de veus convidades, tot plegat amenitzat amb playslists en directe.

El 13 de novembre Filastine i Dick el Demasiado seran els protagonistes dels directes musicals amb un concert doble. Tant l’un com l’altre tenen molt a veure amb el binomi política-música, tot i que per motius ben diferents.

DICK EL DEMASIADO

Dick va néixer a Holanda fa més de 5 dècades, ara treballa als dos costats del Atlàntic reivindicant la fusió de la cúmbia amb la música electrònica des de l'any 2000. La seva música li ha valgut la reputació de ser un dels pioners de la cúmbia digital i ha esdevingut un dels padrins de la música de ball a Argentina. No obstant els seus sons, no sonen a clubs ni festivals de música electrònica, ens transporten a un estat psicodèlic de sons trencats on no falta una clau d’humor en els seus espectacles.


FILASTINE

Grey Filastine és un artista audiovisual nascut a Los Angeles, que viu a Barcelona, i amb  marcat esperit nòmada. El so de la seva música es pot englobar dins la bass music, terme que s’utilitza per identificar de forma genèrica diverses músiques amb èmfasi en les línies de baix i el ritme. També el caracteritzen la seva obertura a influències globals, tot plegat amb un marcat missatge polític, present des que es va involucrar en les lluites anti-globalització  Per aquest concert, a més de amb la seva xelista habitual Evie Vanquaillie, Filastine comptarà excepcionalment amb la participació del violinista magrebí que viu a Barcelona Abdelhak Rahal, així com nou material visual enregistrat al Raval que servirà de complement dels visuals que ja acompanyen habitualment les seves actuacions.


 INDIGESTIÓ:

Indigestió és una organització no-lucrativa, creada el 1995, que defensa la idea de la cultura com a recurs comú. El punt de partida és pensar, comunicar i fer, en cultura, des de la perspectiva de gent “no especialitzada”, que no es considera indústria cultural ni forma part d’aquells que s’auto­identifiquen com a creadors o artistes. Actualment Indigestió edita la revista online Nativa.cat, organitza trobades, fòrums i altres espais de reflexió, i du a terme col·laboracions amb músics en projectes creatius diversos.

INTERNET 2: 

L’aventura musical de Internet2 ha esdevingut eventualment un agent promotor de músics afins amb la idea de l’espectacle experimental, companys de gires que van visitar Barcelona com MSHR de Portland, el cabaret japonès de Yuichi Kishino o la gimcana musical dels belgues Alek et les japonaises.

FUNDACIÓN ROBO: 

Fundación Robo és un projecte musical col·lectiu que treballa al voltant de la cançó populista i política des de maig de 2011. La seva tasca principal ha estat la de crear un espai per visibilitzar cançons que posin l'accent en el context socio-polític i les problemàtiques col.lectives. Entre els músics o grups que han aparegut sota el nom de Fundación Robo hi ha Nacho Vegas, Albert Pla, Fiera, Óscar Mulero, Xavier Baró o Mursego entre d'altres.
Informació pràctica: Teatre del CCCB 
Preu: 7 € / Reduït: 5 € per les actuacions del 13 de novembre. Entrada gratuïta per als Amics del CCCB, menors de 16 anys i aturats.
Venda anticipada:
Taquilles del CCCB i Tel-Entrada
www.telentrada.com i 902 10 12 12