martes, 11 de junio de 2013

28 de JUNY #BCNmp7 AVANTGUARDES DELS 70's A LA PENÍNSULA


Toti Soler presentarà una selecció del seu millor repertori amb “Guitarra Catalana” i dos dels membres de MÀQUINA!, Emili Baleriola i Jordi Batiste, recuperaran els temes d’aquesta mítica banda dels anys 70.

PROGRAMA (AQUÍ l'esdeveniment del Facebook)

21h: Conversa entre Àlex Gómez-Font, programador, i Karles Torra, periodista
22h: Toti Soler amb la col·laboració d’Arnau Figueres
23h: Get to Màquina! (Emili Baleriola i Jordi Batiste) amb la col·llaboració d’Asimètric

La nostra història està plena de fenòmens musicals que per diferents circumstàncies no han estat suficientment tractats. En aquest aspecte, mereix una atenció especial l’escletxa que va obrir el sorgiment del rock progressiu a finals de la dècada dels seixanta i primers setanta a Barcelona, erigint-se com l’avantguarda d’una nova manera de fer música que partia del rock, la psicodèlia i el moviment hippie. En un Estat que vivia sota una ferma dictadura, aquesta alenada d’aire fresc va situar a una nova generació de músics com a referent a tota la Península.

Aquesta tercera sessió del BCNmp7’13 recupera aquests moviments històrics i en destaca la seva vigència i relleu actual. Comptarem amb el debat entre Karles Torra i Àlex Gómez-Font; amb l’actuació de Toti Soler presentant ‘Guitarra Catalana’, amb la col·laboració d'Arnau Figueres; i amb l’actuació de Get to Màquina!, una recuperació del repertori de Màquina! amb alguns dels seus membres –Emili Baleriola i Jordi Batiste-, amb la col·llaboració d’Asimètric.

Lloc: Teatre CCCB
Preu entrada: 7 € / Reduït: 5 €
Entrada gratuïta per als Amics del CCCB, menors de 16 anys i aturats.

+info: http://www.cccb.org/ca/musica_i_art_escenic-bcnmp7_el_rock_progressiu_dels_70_a_la_pennsula-43425

Twitter: @CCCBmusica #BCNmp7


lunes, 10 de junio de 2013

UNA MICA D'AGENDA CULTURAL

(TEXTOS EXTRETS DE LES RESPECTIVES PÀGINES WEB)

Dijous 13 GREC EXPERIMENTAL / CCCB / 19h
Vamos a contar mentiras
«Art, ficció, realitat»
Xerrada amb Bani Brusadin, Ernesto Collado, Jorge Luis Marzo i Job Ramos
Ernesto Collado presenta Montaldo com a meitat documental, meitat road-tale. Quina és la part documental i quina la ficcionada? Quin és el marge entre l’objectivitat i la subjectivitat?
Però, realment importa?
Els convidats, moderats pel mateix Ernesto Collado, dialogaran sobre quin paper tenen realitat i ficció en les pràctiques artístiques contemporànies. «El vell debat entre la veritat i la falsedat ha estat substituït per un altre entre mentir bé i mentir malament», en paraules de Joan Fontcuberta. Per tant, potser acabem sentint tota una sèrie de mentides... Això sí, de ben segur que ben explicades.
--- Amb la participació de Bani Brusadin, productor cultural i investigador independent en el camp en què conflueixen art, tecnologies digitals, noves cultures populars i política; Ernesto Collado, actor i creador intermitent de l’escena contemporània barcelonina, autor i intèrpret de l’obra MontaldoJorge Luis Marzo, historiador de l’art, comissari d’exposicions, investigador, assagista i professor, i Job Ramos, artista que treballa amb la instal·lació, l’art objectual, els paisatges sonors i la fotografia.

Divendres 15-dissabte 16 FESTIVAL LOW COST / ARTS SANTA MÒNICA 

Imatge de YourLostMemories

VIERNES 14 DE JUNIO

19.00 h. Presentación y pase de Atrévete, Ken (40’). Con la presencia de Los Pioneros del Siglo XXI, Miguel Noguera y Especialistas Secundarios.

20.00 h. Presentación y pase de Cabás (107’), de Pablo Hernando. Con la presencia del director.

SÁBADO 15 DE JUNIO

VERMÚ LOW COST
11.00 h. Miqui Otero y Desirée de Fez presentan Cine Low Cost 2013.
11.15 h. Presentación y pase de Paradise (30’), de Marçal Forés. Con la presencia del director.
12.00 h. SESIÓN VERMÚ: presentación y ESTRENO de Como todas las mañanas (80’) de Toni Nievas. Con la presencia del director y los actores.
13.30 h. EL SHOW DE NIEVAS. Q & A de Como todas las mañanas. Con Toni Nievas y los actores Berto Romero, Didac Alcaraz y Josep Maria Raventós.
14.00 h. Vermú en la terraza de Arts Santa Mònica

PLANES DE FUTURO

15.00 h. Presentación de los proyectos Olaria (de Néstor F. y Manel Bocero), Hard Definition (de Coco y Willy) y ESTRENO deLiberade o Kraken (11’), de Burnin’ Percebes. Presentado por Venga Monjas. Con la presencia de sus directores.

TRUEBA VS. TRUEBA: DOS GENERACIONES, UNA MIRADA
16.00 h. Presentación y pase de Los ilusos (93’) de Jonás Trueba. Con la presencia del director.
17.30 h. Un cara a cara sobre el proceso de creación (con un presupuesto bajo) entre David Trueba y Jonás Trueba.

CINE LOW COST EN ESPIRAL: FÓRMULAS MÚLTIPLES
18.30 h. Presentación, pase y Q & A de Your Lost Memories (68’), de Alejandro Marzoa y Miguel Ángel Blanca. Con la presencia de los directores.

COSECHA CINE LOW COST
20.00 h. Presentación del póster y del inicio de rodaje de Magical Girl, de Carlos Vermut. Con la presencia del director.
20.30 h. Presentación y ESTRENO de Tres Tristes Triples (15’) dirigido por Isaki Lacuesta y protagonizado por Venga Monjas. Con la presencia de director y actores.

GRAN ESTRENO (en colaboración con el Festival de Sitges)
21.00 h. Presentación, ESTRENO y Q & A de La Tumba de Bruce Lee (90’), de Canódromo Abandonado. Con la presencia de sus directores, Lorena Iglesias, Aaron Rux y Julián Génisson, y de Ángel Sala, director del festival de Sitges.

FIN DE FIESTA:
23.00 h. Piccolo Grande Amore (Live). Una aproximación musical a la película de Jordi Costa Piccolo Grande Amore. Con actuaciones de las cantantes Elsa de Alfonso (Villarroel, Kana Kapila, Imperio), Luciana Della Villa (Svper) y Esther Margarit (Mee and the Bees).
24.00 h. Concierto en la terraza de Arts Santa Mònica de Manos de Topo e invitados.

Divendres 15-dissabte 16-diumenge17  FESTIVAL PLAGA (Proliferació de Propostes artístiques en espais autoinstituïts)/ VARIS ESPAIS

Clicar a sobre per veure el PROGRAMA tamany real


Dilluns 17, dimarts 25, dilluns 1 de juliol, dimarts 9 de juliol  PASOLINI: PENSAR DIFERENT / CCCB / 19h

Darrer retrat de Pasolini

"Pasolini es, por encima de todo, un pensador heterodoxo. Su mirada se fija en el proceso de homogeneización material y espiritual de la Europa de posguerra como consecuencia de la expansión del capitalismo de consumo y de los medios de comunicación de masas. En este contexto, su reflexión se centra en la desaparición de las diferencias en las formas de vida y en los sustratos culturales, toda vez que critica la uniformización de las aspiraciones de la nueva clase media en un mismo horizonte vital, cada día más deshumanizante. Ante esta nueva realidad social, Pasolini denuncia la violencia y el totalitarismo inherentes al capitalismo, huye de la corrección social bienpensante y busca poner encima de la mesa las contradicciones y los riesgos de ese nuevo modelo de vida.
En el marco de la exposición «Pasolini-Roma», el CCCB propone con estos debates una mirada a nuestro mundo a través de la obra pasoliniana y plantea de qué modo es posible hoy una crítica trasgresora de la cultura dominante.
Lunes 17 de junio, 19 h
«AÚN PODEMOS SER SUBVERSIVOS?»
Alfredo Jaar, artista visual, arquitecto y cineasta
Miguel Morey, catedrático emérito de Filosofía de la Universidad de Barcelona
Presentadora: Gisela Llobet, profesora asociada de Filosofía de la Universidad Autónoma de Barcelona
Con la proyección del documental The Ashes of Pasolini, de Alfredo Jaar (2009, 38’)
Martes 25 de junio, 19 h
«LA VIDA EN LOS MÁRGENES: CONTRA LA HOMOGENEIDAD CULTURAL»
Jordi Balló, profesor de Comunicación Audiovisual de la Universidad Pompeu Fabra y comisario de la exposición «Pasolini-Roma»
Javier Pérez Andújar, escritor
Julià de Jòdar, escritor
Presentadora: Ingrid Guardiola, profesora asociada en la Universidad Pompeu Fabra y la Universidad de Girona y gestora cultural
Lunes 1 de julio, 19 h
«LA POESÍA EN LA MÉDULA»
Diálogo y recital poético en torno a Pasolini
Josep Maria Lluró, ensayista y profesor de Historia de secundaria
Enric Casasses, poeta, dramaturgo y traductor
Arnau Pons, poeta, traductor y ensayista
Carles Rebassa, poeta
Presentador: Martí Sales, escritor y traductor
Martes 9 de julio, 19 h
«PENSAMIENTO CRÍTICO PARA UN MUNDO EN CRISIS»
Dacia Maraini, escritora, dramaturga y poetisa
Presentador: Xavier Albertí, director escénico y compositor"