miércoles, 19 de mayo de 2021

Qui ens mira? Sobreidentificació, rendiment i culpabilitat Conferència d'Ingrid Guardiola i diàleg amb Marta Segarra i Victoria Szpunberg

 VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA

Recentment l’escriptora María Sánchez compartia a la xarxa una cita de Jenny Odell, autora de l’assaig No hacer nada«No sóc un avatar, un conjunt de preferències, ni una força cognitiva tova; sóc carnosa i porosa». Vivim en una època complexa d'identitats digitals nòmades que han estat apropiades per les plataformes i el seu extractivisme cognitiu. La representació d'un mateix s'ha mercantilitzat, però també les afiliacions i relacions que generem. La productivitat econòmica i el rendiment semiòtic han trobat en aquests ecosistemes una legitimació de la seva pròpia pràctica, convertint la nostra vida pública digital en un judici obert i un càsting —procés de selecció— ininterromput. En aquest context, què vol dir desaparèixer? I quines implicacions té? Com encaixen aquí categories com les d'allò neutre? Ingrid Guardiola reflexionarà sobre aquestes qüestions i posteriorment mantindrà un diàleg amb Marta Segarra i Victoria Szpunberg.

Aquesta conferència, organitzada per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Institut d’Humanitats de Barcelona, constitueix la cloenda del curs 2020-21 del Màster de Construcció i Representació d'Identitats Culturals de la  Facultat de Filologia i Comunicació de la UB.

https://www.instituthumanitats.org/ca/node/33612