miércoles, 25 de noviembre de 2009

27Nov_RADIOMENSIÓ A LA CAPELLA



Aquest divendres inaugurem part d'exposició. RADIOMENSIÓ torna a veure's a través d'Idensitat. Aquest cop l'escenari serà La Capella de Barcelona. Us adjunto informació del projecte on s'emmarca l'exposició. A continuació.

Abans, però, recordar que RADIOMENSIÓ (radiomensio.wordpress.com) és un projecte en letàrgia que formava part d'un concurs IDENSITAT-EL PRAT del qual va quedar finalista i va formar part d'una exposició a El Prat. D'aquests tres n'havia de guanyar un però al final han declarat el concurs "DESERT"...

aquí va la info d'això de La Capella:

ID BARRI

Creativitat social, acció col·lectiva i pràctiques artístiques

iD Barri és un projecte vinculat a iD#5 que explora la idea de barri des de la perspectiva urbana i a través de la relació entre art, creativitat social i transformació de l’entorn. Consisteix en tres parts interrelacionades: seminari, taller i exposició (“Dispositu itinerant”). Es desenvoluparà a Calaf i Barcelona, la qual cosa permetrà treballar el tema del barri des del context de ciutats petites i mitjanes en àrees rurals i en relació amb la metròpolis.
iD Barri parteix de la idea que l'art pot ser un factor d’innovació en els processos de transformació de la ciutat, ja que és capaç de fer emergir la creativitat social latent i desplegarla a través d’accions col·lectives. Aquesta afirmació pot ser fàcilment plantejada com a pregunta, alhora que introdueix qüestions que s’hauran de respondre, contrastar o amplificar en el context del seminari i els tallers vinculats. Com es relaciona l’art amb els processos de transformació urbana i social? Quin paper i quina funció tenen els processos de participació? Com es pot activar la creativitat social en un entorn determinat? Com es poden desplegar processos creatius que a mitjà i llarg termini incideixin en un entorn local? Com pot la gent formar part d’àmbits d’acció col·lectiva a través de processos creatius? La transformació de la ciutat, està oberta a projectes? Quina relació hi ha entre polítiques culturals i planificació territorial? Quines són les conseqüències que han d’assumir els contextos locals per formar part del discurs cultural global?

El programa del SEMINARI està molt bé, podeu accedir a ell clicant AQUÍ.

No hay comentarios: