El núcleo de la galaxia elíptica gigante
M87, donde hay evidencia de un agujero negro supermasivo. También se observa un potente chorro (
jet) de materia eyectada por los poderosos campos magnéticos generados por éste. Imagen tomada por el
Telescopio espacial Hubble.
7 comentarios:
preciosa la foto
.jj
plasma, microcuasars, radiogalaxias... jjejej aquest vocabulari sembla de ficció ^^
.jj
ficció pura i dura. Bueno, ja saps que la paraula "quark" (una de les partícul·les més petites que s'han observat) pren el nom del Finnegan's Wake de Joyce. Aquestes coses van així. Qui no s'emocioni davant aquestes meravelles, mai es podrà emocionar davant d'una petjada d'un home articulada amb un llenguatge artificial en una construcció mínima anomenada poema. Visca la poesia que hi ha en tot! petons maco! a veure si vens a veure el Barça-Madrid a l'Spritz dissabte. La marta i jo hem fet reserva.
Tremendo,
No tengo palabras,
Lo mejor será que me calle.
gracias Procras!!!!
Gracias Procras!!!
Lo aclaparadorament gran i lo terriblement petit.
M'has fet pensar en un article que vaig llegir l'altre dia. Parlava del sincrotó (quina paraula més bonica) anomenat 'Alba' que començarà a funcionar el gener a Cerdanyola del Vallès; hi havia una part que deia:
"Per veure l’interior d’una cèl·lula fa falta un microscopi tan gran com un camp de futbol. Un sincrotró és, en essència, aquest microscopi. Amb els de tota la vida, una cèl·lula es veuria com una massa borrosa, però l’Alba obre la porta a radiografiar-ne l’interior i fins i tot a immortalitzar els processos que s’hi produeixen. Per exemple, com un virus entra a la cèl·lula o com un medicament actua sobre aquesta cèl·lula."
Publicar un comentario