miércoles, 26 de junio de 2013

LA CULTURA EN 15 QUADRES

Trets definitoris (que no definitius) de LA CULTURA DE LA 2a 1/2 DEL S. XX-XXI segons la nova Wikipedia: 

1. Cementiri d'elefants desmemoriats aplaudint-se a sí mateixos. 


2. Festes privades de l'oligarquia dels que encara "transiten". 3. Festes d'aniversari dels nens de la cort democràtica (els polítics) a punt de jubilar-se en les quals conviden als seus amics per tornar-se els favors que quedaven pendents. 


4. La grande bouffe de Marco Ferreri. 5. La rajada gegant morta a la platja del final de La Dolce Vitta. 


6. Els quadres negres de Rothko i el seu suicidi final, no estava prou estovat per veure's penjat als salons de la cort contemporània i va preferir despenjar-se tot sol. 7. La caverna sense Plató, però amb Barceló. 8. Els pavellons i els fórums de les cultures: zoològics universals de l'art. 9. Un ball de disfresses on només hi queden les corbates i les nòmines d'uns pocs. 10. L'expressionisme abstracte de la borsa com l'oracle actual que no van saber desxifrar els Lehman Brothers i el que aquesta ceguera va provocar. 11. L'Entrada de Crist a Brussel·les d'Ensor com a estampa hiperrealista i emblema literal amb una multitud d'artistes que acabaran com un dels quadres preferits de Pasolini: a la Creu de Guttuso. 
12. L'infern de Dante realitzat per Endemol. 
13. El sant sopar mundial i permanent que es podria fer amb els diners que desfalquen els esportistes d'èlit (que ara ocupen les exposicions d'art) i les grans empreses. 14. Anish Kapoor ballant el Gangnam Style i el cementiri d'elefants fent el Harlem Shake. 15. Un silenci fred, molt fred, com si no hi hagués demà, serveix d'aura a tot aquest "genocidi cultural" (com diria Pasolini).


No hay comentarios: